ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Αμαρίου

0

Το πρωί της Κυριακής του Θωμά, 12ης Μαΐου 2024, κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στην ιστορική Ιερά Μονή Ασωμάτων Αμαρίου Ρεθύμνης, όπου, στο Καθολικό των Αγίων Ταξιαρχών, χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, συμπροσευχομένου από του Ιερού Βήματος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου κ. Ειρηναίου.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος εξέφρασε τη χαρά του για την ιστορική αυτή ημέρα, κατά την οποία, μετά από δεκαετίες, εγκαθίσταται και πάλι στην Ιερά Μονή Ασωμάτων πενταμελής γυναικεία Μοναστική Αδελφότητα και ευχαρίστησε όλους, όσοι συνέβαλαν στο ανακαινιστικό έργο της Μονής αυτής.

Ακολούθως, ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Διαμαντάκης, υπεύθυνος και Εφημέριος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων, αναφέρθηκε διεξοδικά στα ονόματα των ανθρώπων που με κάθε τρόπο βοήθησαν, από του έτους 1991 και εντεύθεν, στην υλοποίηση αυτού του σπουδαίου έργου.

Ευχαριστήρια προσλαλιά απηύθυνε στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος, τονίζοντας ότι: «Τα όνειρα, όταν όλοι μαζί τα πιστέψουμε, μπορούν να πραγματοποιηθούν. Και ένα τέτοιο όνειρο γίνεται σήμερα πραγματικότητα για τη Μονή των Ασωμάτων, ένα όνειρο ζωής για τον πολυσέβαστο Γέροντα, άγιο Λάμπης κ. Ειρηναίο, από την απαρχή της ποιμαντορίας του».

Παρέστησαν ο Βουλευτής Ρεθύμνης κ. Εμμανουήλ Χνάρης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός, ο Αστυνομικός Διευθυντής Νομού Ρεθύμνης, Ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι αρχών και φορέων, πολλοί Κληρικοί και πλήθος κόσμου.

Ακολούθησε πλούσια φιλοξενία προς όλους τους προσκυνητές.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ