ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Επίσκεψη του Βουλευτή Ρεθύμνης Μανόλη Χνάρη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

0

Ο Βουλευτής Ρεθύμνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μανόλης Χνάρης, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου, προκειμένου να ενημερωθεί  για την πορεία της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Στο πλαίσιο της συζήτησης που επακολούθησε με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νομού Ρεθύμνου, Πύραρχο Κωνσταντίνο Θεοδοσίου, τον Διοικητή  της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντιπύραρχο Νικόλαο Ζανιδάκη, καθώς και με το προσωπικό, ο κ. Χνάρης ενημερώθηκε για τα προβλήματα που καθημερινά το πυροσβεστικό σώμα καλείται να αντιμετωπίσει, εν μέσω μάλιστα ενός εξαιρετικά θερμού και δύσκολου καλοκαιριού, συνεπεία της ολοένα και κλιμακούμενης κλιματικής κρίσης.

Πιο συγκεκριμένα, ειδική μνεία έκαναν στο ζήτημα της υποστελέχωσης. Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η αναβάθμιση του νομού Ρεθύμνης σε επίπεδο Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και συγκεκριμένα των Κλιμακίων Σπηλίου και Περάματος σε Πυροσβεστικούς σταθμούς, με σκοπό τη δημιουργία νέων οργανικών θέσεων, για την πρόσληψη νέου προσωπικού, αλλά και την ανανέωση του εξοπλισμού και των οχημάτων, ούτως ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες σε όλο το εύρος του νομού.

Επιπλέον, εστίασαν στο ζήτημα των μέτρων πρόληψης, τα οποία κρίνονται απαραίτητα για την ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας. Τα τελευταία έτη, η χώρα μας και ειδικότερα το Ρέθυμνο, έχει δοκιμαστεί από μεγάλες πυρκαγιές, που οδήγησαν στην καταστροφή τεράστιων εκτάσεων. Δεδομένου αυτού, οι απαιτήσεις και οι ανάγκες αυξάνονται ολοένα και περισσότερο.

Από την πλευρά του, ο Ρεθυμνιώτης Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κινήματος – Αλλαγής προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Το πολύτιμο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι σαφώς αδιαμφισβήτητο. Διανύουμε ήδη ένα θερμό καλοκαίρι με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ξέσπασμα των πυρκαγιών. Η έγκαιρη πρόληψη είναι το παν. Απαιτείται ένα συγκροτημένο και ολοκληρωμένο σχέδιο από την Πολιτεία με την αναβάθμιση των σύγχρονων σχεδίων πολιτικής προστασίας, με σκοπό  τη διασφάλιση της προστασίας της ανθρώπινης ζωής, του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και της περιουσίας των πολιτών.

Όπως έχουμε τονίσει, το έργο που επιτελεί το πυροσβεστικό σώμα τόσο στην πρόληψη όσο και στην καταστολή των πυρκαγιών είναι σπουδαίο. Γι’ αυτό το λόγο δεσμευόμαστε για τη σχετική ανάδειξη των εν λόγω θεμάτων στη Βουλή των Ελλήνων με σκοπό την επίλυση τους».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ