ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο αντιπρόεδρος της ΡΑΑΕΥ στη ΔΕΥΑ Ρεθύμνου – Σύσκεψη με τον Δήμαρχο Γιώργη Μαρινάκη

0

  Ζητήματα διαχείρισης υδάτων, υγρών αποβλήτων και λειτουργίας των ΔΕΥΑ συζητήθηκαν σήμερα σε σύσκεψη που έλαβε χώρα υπό τον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη, ο οποίος δέχθηκε στο γραφείο του τον Αντιπρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων, Προεδρεύοντα του κλάδου Υδάτων, Δρ. Δημήτριο Ψυχογυιό, Αν. Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Στην σύσκεψη, η οποία έγινε στο πλαίσιο της περιοδείας του κ. Αντιπροέδρου της ΡΑΑΕΥ στην Κρήτη, συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου και Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Λελεδάκης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ρεθύμνου για θέματα υποδομών κ. Στυλιανός Σπαντιδάκης, η Γενική Διευθύντρια της ΔΕΥΑΡ κ. Βέτα Γεωργιάδου και το στέλεχος της ΡΑΑΕΥ κ. Ιωάννα Σταυροπούλου.

  Ο Δρ. Ψυχογυιός, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του επισκέπτεται τις τελευταίες ημέρες ΔΕΥΑ της Κρήτης. Οι επισκέψεις του έχουν κατά βάση ενημερωτικό χαρακτήρα, όπως ήταν και η αντίστοιχη που έγινε σήμερα για την ΔΕΥΑΡ, στην οποία έγινε ενημέρωση για το πλαίσιο, βάσει του οποίου λειτουργεί η ΡΑΑΕΥ.

  Μίλησε για την μεθοδολογία που θα ακολουθήσει η Ρυθμιστική Αρχή ως προς την τιμολόγηση του νερού και έδωσε τις αντίστοιχες οδηγίες.

  Με την ευκαιρία ο Δήμαρχος Ρεθύμνης και Πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ, ενημέρωσε διεξοδικά και ενδελεχώς τον Αντιπρόεδρο της ΡΑΑΕΥ, για τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζονται στην Κρήτη ως προς τη διαχείριση του νερού με έμφαση στην έντονη λειψυδρία που καταγράφεται, το υψηλό ενεργειακό κόστος που δημιουργεί δυσχερές πεδίο για τις δημοτικές επιχειρήσεις και βεβαίως για την υποστελέχωση των ΔΕΥΑ που επίσης αποτελεί καίριο πρόβλημα και τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία τους. 

  Μετά από διαλογική συζήτηση γύρω από τις συνθήκες που διαμορφώνονται στον κρίσιμο αυτό τομέα, ο κ. Ψυχογυιός τόνισε, ότι όλα όσα καταγράφονται, θα συνεκτιμηθούν προκειμένου να αποτελέσουν περιεχόμενο των προτάσεων που ως ρυθμιστική αρχή έχει υποχρέωση και δικαίωμα να απευθύνει προς την πολιτεία για να γίνουν τα επόμενα νομοθετήματα που θα αφορούν στη διαχείριση των υδάτων, των αποβλήτων και γενικότερα στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ