ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Τον χαρακτηρισμό ως Άγονο Κατηγορίας Α’ και την προκήρυξη όλων των κενών ιατρικών θέσεων, ζητά η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου

0

Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου Νίκος Μαλλιαρός, απευθύνεται προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ζητά τον χαρακτηρισμό του νοσοκομείου ως Άγονο Κατηγορίας Α’ και την παράλληλη προκήρυξη όλων των κενών ιατρικών θέσεων, με “φόντο” την δημιουργία ισχυρών κινήτρων για τη στελέχωση. Υπενθυμίζεται πως έως και σήμερα, παρά τις επαναλαμβανόμενες προκηρύξεις θέσεις “πρώτης γραμμής” παραμένουν ακόμη ακάλυπτες.

Ειδικότερα, επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με την οποία ζητά τον χαρακτηρισμό του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου ως ΑΓΟΝΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Α΄ και την παράλληλη προκήρυξη όλων των κενών ιατρικών θέσεων, απέστειλε ο νέος Διοικητής του ιδρύματος κ. Νίκος Μαλλιαρός.

Απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Υγεία κ. Άδωνη Γεωργιάδη, τον Υφυπουργό Υγεία κ. Μάριο Θεμιστοκλέους και την Γενική Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας κα. Λίλιαν Βιλδιρίδη, ο νέος Διοικητής του ιδρύματος με την επιστολή του γνωστοποιεί θέματα που χρήζουν, όπως επισημαίνει ο ίδιος, άμεσης επίλυσης, ζητώντας την παρέμβαση και τις ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου.

Στην επιστολή, η οποία κοινοποιείται και στον Διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, κ. Νεκτάριο Παπαβασιλείου, υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με Π.Δ. 131/87 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 73/9/25-5-87, ο Νομός Ρεθύμνης έχει χαρακτηρισθεί ως άγονη περιοχή Β΄ κατηγορίας, ωστόσο λόγω της γεωγραφικής θέσης, τη γεωγραφική κατανομή και τις ιδιαιτερότητες του πληθυσμού του νομού Ρεθύμνου, αλλά και των αυξημένων αναγκών παροχής ιατρονοσηλευτικών υπηρεσιών στους πολίτες, είναι αναγκαίο το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης να χαρακτηριστεί ως ΑΓΟΝΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Α΄, προκειμένου να προσελκύσει ιατρικό προσωπικό λόγω των νομοθετημένων σχετικών κινήτρων.

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρει ο κ. Μαλλιαρός στην επιστολή του, παραθέτοντας τις κενές θέσεις του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνης, στην απόφαση για συνολική προκήρυξη των κενών θέσεων του ιδρύματος θα πρέπει να συνεκτιμηθεί το γεγονός ότι το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου είναι το μοναδικό στο νομό, εφημερεύει καθημερινά επί 24ωρης βάσης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με μεγάλο ποσοστό πληρότητας και με το φόρτο εργασίας να αυξάνεται σημαντικά κατά την τουριστική περίοδο, καθώς και το γεγονός ότι κατά το χρονικό διάστημα 2023-2024 αποχώρησαν 18 ιατροί, είτε με παραίτηση, είτε με συνταξιοδότηση, ενώ οι θέσεις που προκηρύχθηκαν ήταν λιγότερες από τα κενά που δημιουργήθηκαν, διαταράσσοντας με τον τρόπο αυτό το θετικό ισοζύγιο αποχωρήσεων – προσλήψεων μόνιμων ιατρών.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον νέο Διοικητή θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν το γεγονός ότι αρκετές από τις θέσεις που προκηρύχθηκαν και επαναπροκηρύχθηκαν έχουν άγονο αποτέλεσμα και ότι με τον υφιστάμενο Οργανισμό ακόμα και αν καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις, το Νοσοκομείο αδυνατεί και πάλι ν’ ανταποκριθεί πλήρως στις σύγχρονες ανάγκες, πόσο μάλλον χωρίς τις θέσεις αυτές.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου για την κάλυψη των άμεσων αναγκών ζητά την προκήρυξη των παρακάτω θέσεων ιατρών:

ΤΕΠ: Τέσσερις θέσεις (δύο επιμελητών Α και δύο Επιμελητών Β') ειδικοτήτων Αναισθησιολογίας ή Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Χειρουργικής ή Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας ή Γενικής Ιατρικής ή Ορθοπεδικής

Παθολογικό: Τρείς θέσεις (1 Συντονιστή Διευθυντή, 1 επιμελητή Α και 1 Επιμελητή Β') Εσωτερικής Παθολογίας

Ορθοπεδικό: Δύο θέσεις (1 Επιμελητή Α' και 1 Επιμελητή Β') στην ειδικότητα της Ορθοπεδικής- Τραυματολογίας

Ψυχιατρικό Τμήμα και Κέντρο Ψυχικής Υγείας: Τέσσερις θέσεις (Επιμελητή Α' για το ΓΝΡ, Επιμελητή Β' για το ΓΝΡ, Επιμελητή Α για το ΚΨΥ και Επιμελητή Β' για το ΚΨΥ) στην ειδικότητα της Ψυχιατρικής

Χειρουργικό: Δύο θέσεις (Συντονιστή Διευθυντή και Επιμελητή Α') στην ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής

ΜΕΘ: Δύο θέσεις (Διευθυντή και Επιμελητή Β') ειδικοτήτων Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας ή Αναισθησιολογίας ή Γενικής Χειρουργικής ή Νεφρολογίας

Ουρολογική Μονάδα: Μια θέση Επιμελητή Α' στην ειδικότητα της Ουρολογίας

Γαστρεντερολογική Μονάδα: Μια θέση Επιμελητή Α' στην ειδικότητα της Γαστρεντερολογίας

ΩΡΛ: Μια θέση Επιμελητή Α' στην ειδικότητα της Ωτορινολαρυγγολογίας

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ