ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σε τετράωρη στάση εργασίας προχωρούν την Τρίτη οι εφοριακοί σε Χανιά και Ρέθυμνο

0

Ο Σύλλογος Εφοριακών Χανίων-Ρεθύμνου, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού του Συμβουλίου, προκηρύσσει τετράωρη στάση εργασίας για την Τρίτη 16 Ιουλίου, από τις 11:30 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου, διαμαρτυρόμενος για την επιχειρούμενη συρρίκνωση των Δ.Ο.Υ. της επαρχίας και την αφαίρεση αντικειμένων από αυτές, με οδηγό τα πρόσφατα αποφασισθέντα για τη Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «διατρανώνουμε την αδιαπραγμάτευτη αντίθεσή μας σε κάθε φαινόμενο διαφθοράς, απαιτούμε την άμεση διαλεύκανσή τους και την παραδειγματική τιμωρία όσων κριθούν ένοχοι. Δεν είναι δυνατόν, όμως, εξαιτίας κάποιων μεμονωμένων περιστατικών και ελάχιστων επίορκων υπαλλήλων να κηλιδώνεται ένας ολόκληρος κλάδος εργαζομένων, που με πενιχρά μέσα και υπό αντίξοες συνθήκες έχει επιφορτιστεί με μία τόσο σημαντική αποστολή για το κοινωνικό σύνολο, αυτή της συλλογής των δημοσίων εσόδων.

Πόσω μάλλον, στεκόμαστε απέναντι όταν τα περιστατικά αυτά επιχειρείται να αξιοποιηθούν από τη Διοίκηση προκειμένου να προωθήσει τα ήδη ειλημμένα σχέδια της για εκτεταμένη κεντρικοποίηση των υπηρεσιών με παράλληλη υποβάθμιση των περιφερειακών δομών, πλήττοντας την εύρυθμη λειτουργία των φορέων των τοπικών κοινωνιών και ανατρέποντας τον προγραμματισμό χιλιάδων οικογενειών.

Αντί αυτών των σπασμωδικών κινήσεων, διεκδικούμε την εφαρμογή προτύπων διαδικασιών εσωτερικού ελέγχου, αντικειμενικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων και αξιολόγησης προσωπικού και ουσιαστική ενίσχυση των υπηρεσιών με ανθρώπινους και υλικοτεχνικούς πόσους».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ