ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνάντηση του Βουλευτή Ρεθύμνης Μανόλη Χνάρη με τον Δήμαρχο Γιώργη Μαρινάκη

0

Προγραμματισμένη επίσκεψη πραγματοποίησε, ο Βουλευτής Ρεθύμνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μανόλης Χνάρης, στο Δημαρχείο της πόλης του Ρεθύμνου, όπου τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Γιώργης Μαρινάκης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που επακολούθησε, βρέθηκαν στο επίκεντρο μείζονα θέματα που απασχολούν την κοινωνία του Ρέθυμνου και τα οποία χρήζουν άμεσης παρέμβασης, με σκοπό την ενίσχυση της ανάπτυξης και της ευημερίας των πολιτών.

Πρωτίστως, έγινε αναφορά στο θέμα της διαχείρισης των υδάτων και της υδροδότησης της πόλης και ειδικότερα στην καθυστέρηση της υλοποίησης του έργου «Αξιοποίηση ταμιευτήρα Ποταμών Αμαρίου». Πιο συγκεκριμένα, για το διυλιστήριο στο Γιαννούδι, όπως επισήμανε ο Δήμαρχος, παρά το γεγονός ότι έχει ενταχθεί στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και αφορά δημόσιες δαπάνες, δεν έχει δοθεί εντολή για την υπογραφή της σύμβασης και την εξέλιξη του έργου.

Εν συνεχεία, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της δημόσιας υγείας. Το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου εξαιτίας της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης, αδυνατεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις ανάγκες της κοινωνίας του Ρεθύμνου, ενώ παράλληλα συμπαρασύρει και τις υπόλοιπες δημόσιες δομές υγείας, με συνέπεια την συνεχή ανασφάλεια των πολιτών του Ρεθύμνου.

Επιπλέον, ειδική μνεία έγινε στο ζήτημα μελέτης και κατασκευής του Περιφερειακού Δρόμου της πόλης του Ρεθύμνου, ο οποίος συνιστά σημαντικό έργο και κρίνεται αναγκαίο για αναπτυξιακούς και πολιτικής προστασίας λόγους η κατασκευή του να αποτελέσει συνοδό έργο του ΒΟΑΚ.

Επίσης, επισημάνθηκε το ζήτημα της καθυστέρησης των πληρωμών για τα δημόσια έργα. Πιο συγκεκριμένα, δεν κατατίθεται εγκαίρως η χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της αποπεράτωσης των έργων και την ταλαιπωρία των πολιτών.

Τέλος, σχετικά με το έργο «Προμήθεια και τοποθέτηση του ταρτάν Γάλλου», παρόλο που πληροί όλα τα κριτήρια για την χρηματοδότηση του, η υλοποίηση του έχει φτάσει στο 70%, καθώς δεν λαμβάνει πληρωμές από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η συνεργασία των τοπικών φορέων, ως προς την επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες, έχει κομβική σημασία. Είναι απαραίτητο να λαμβάνονται πρωτοβουλίες συλλογικά, οι οποίες θα έχουν ως στόχο την ανάπτυξη του τόπου μας, καθώς και την ενίσχυση και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ