ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Aνεμπόδιστη πρόσβαση οχημάτων έκτακτης ανάγκης στην Παλιά Πόλη

0

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία σύνταξης της νέας Κανονιστικής διάταξης για την Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου η οποία θα τεθεί σε άμεση εφαρμογή μετά την έγκρισή της από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αξιολογώντας ως  επιτακτική την ανάγκη απελευθέρωσης των κοινόχρηστων χώρων του,  από  αυθαίρετες καταλήψεις  και χρήσεις, ο Δήμος Ρεθύμνης συνεργάστηκε με όλους τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες προκειμένου να αποτυπωθεί πλήρως η υφιστάμενη κατάσταση και,  με γνώμονα τη δημοκρατική  λήψη αποφάσεων, τους ζήτησε να καταθέσουν τις  προτάσεις τους, οι οποίες θα ληφθούν υπόψη στην κατάρτιση της   νέας Κανονιστικής για την Παλιά Πόλη.

Αναμένεται ότι το Σχέδιο  της νέας  Κανονιστικής θα ολοκληρωθεί σύντομα αφού, παρότι η Τροχαία Ρεθύμνου δεν δεσμεύτηκε χρονικά για την κατάθεση της πρότασής της, η Πυροσβεστική Υπηρεσία παρείχε τη διαβεβαίωση ότι θα καταθέσει τη δική της  μέχρι την προσεχή Δευτέρα.

Σε αυτό το πλαίσιο,  μικτό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Αντιδήμαρχο Παλιάς Πόλης κ. Στέλιο Σαμψών και ένα στέλεχος του Γραφείου Π.Π. καθώς επίσης και    στελέχη  της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, διενήργησε σήμερα  (10/7/2024) επιτόπιο έλεγχο προσβασιμότητας πυροσβεστικού οχήματος στους δρόμους του Ιστορικού Κέντρου προκειμένου να  οριοθετηθεί με ακρίβεια  ο ελεύθερος  χώρος που πρέπει να διασφαλιστεί ώστε να επιτρέπεται η ανεμπόδιστη πρόσβαση  και κυκλοφορία οχημάτων έκτακτης ανάγκης (ΕΚΑΒ, Πυροσβεστικό κλπ)   όπου και όποτε κριθεί αναγκαία, εντός της Παλιάς Πόλης.

Εντωμεταξύ, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης συγκρότησε ειδικό συνεργείο, στελεχωμένο από δημοτικούς υπαλλήλους, με αρμοδιότητα  την απομάκρυνση και καταγραφή όλων των αντικειμένων που καταλαμβάνουν  αυθαιρέτως και παρανόμως κοινόχρηστο χώρο όπως  τραπεζοκαθίσματα, εμπορεύματα, γλάστρες, διαφημιστικές πινακίδες, σταντ κ.α..

Διευκρινίζεται ότι τα  αντικείμενα που θα απομακρύνονται θα  αποθηκεύονται σε ειδικό δημοτικό χώρο και θα επιστρέφονται στους ιδιοκτήτες τους, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, και αφού καταβληθεί εκ μέρους τους το ειδικό πρόστιμο για τα έξοδα μεταφοράς και αποθηκεύσεως, σύμφωνα με την εκάστοτε σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ