ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Στη Θεσσαλονίκη ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης

0

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης θα μεταβεί την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024 στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παρευρεθεί σε σημαντικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο των οποίων θα βραβευθεί ο Δήμος Ρεθύμνης για την συμμετοχή του στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2023.

Ειδικότερα, το απόγευμα της Πέμπτης κατόπιν προσκλήσεως του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιου Μπακογιάννη, ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στην τελετή βράβευσης των ελληνικών συμμέτοχων στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2023.

Ο Δήμος Ρεθύμνης είχε πραγματοποιήσει σειρά σημαντικών εκδηλώσεων προώθησης του σχετικού ευρωπαϊκού προγράμματος πέρσι. Υπενθυμίζεται δε, ότι βραβεύεται ανελλιπώς σε αυτόν τον τομέα από το 2018.

Η εκδήλωση θα γίνει στην στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο και διοργανώνεται από τα Υπουργεία Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Υποδομών & Μεταφορών, Τουρισμού καθώς επίσης το Πράσινο Ταμείο. Θα παρουσιαστεί η εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, θα βραβευθούν οι συμμετέχουσες πόλεις και θα προβληθούν οι δράσεις, οι μελέτες και τα έργα των παραπάνω Υπουργείων που αφορούν στη βιώσιμη κινητικότητα.

Ακολούθως το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Δήμαρχος θα συμμετάσχει στην εκδήλωση με θέμα «Από το Παρόν στο Μέλλον: Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις σε Δράση» που διοργανώνεται από την Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος. Η εκδήλωση στοχεύει να συμβάλλει στην ενημέρωση του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, της αγοράς, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών για τις προκλήσεις και τις προοπτικές επίτευξης της κλιματικής ουδετερότητας στις πόλεις μας.

Οι δύο εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμαρχος θα επιστρέψει στο Ρέθυμνο το μεσημέρι του προσεχούς Σαββάτου. Κατά την διάρκεια της απουσίας του θα τον αναπληρώνει ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνης κ. Στυλιανός Σαμψών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ