ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Επιστολή - Παρέμβαση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης προς τον Πρωθυπουργό της Χώρας για ενιαίο συντελεστή Φ.Π.Α 13% σε όλη την εστίαση

0
Ανοιχτή επιστολή -παρέμβαση Ανοιχτή Επιστολή, προς τον Πρωθυπουργό της Χώρας ,κ.Κυριάκο Μητσοτάκη, 
απέστειλε η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,με αφορμή την επαναφορά από 1-7-2024 του συντελεστή ΦΠΑ, στο σερβιριζόμενο καφέ, στο 24%, ζητώντας να τεθεί σε ισχύ, ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ 13%, σε όλη την εστίαση, πλην αλκοολούχων ποτών.
 
 Στην επιστολή της ,η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, μεταξύ των άλλων αναφέρει:
 
Αξιότιμε κ.Πρωθυπουργέ,
  Γνωρίζοντας ,ότι θέλετε να κρατήσετε τα δημοσιονομικά της Οικονομίας της Χώρας μας, σε μία ασφαλή πορεία και σύμφωνα με τις εισηγησεις των Οικονομικών σας συμβούλων,δεν κανατε δεκτη την επιστολή της Π.Ο.Ε.Ε (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων ),που σας καλούσε στην εφαρμογή ενιαίου συντελεστή Φ.Π.Α 13% ,σε όλη την εστίαση, προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα ευμενές κλίμα προσέγγισης των καταναλωτών ,στις υπηρεσίες τους,  (επιχειρήσεις ,)καθώς είναι άνθρωποι της Αγοράς και ΄στοχεύουν στην επισκεψιμότητα του καταναλωτή, στα καταστήματα τους
. Εκείνοι ,πήραν αφενός το μήνυμα ,ότι χωρίς τον καταναλωτή, η αγορά δυσκολευεται να λειτουργήσει ,αλλά και ότι η κατανάλωση φέρνει το κέρδος...και κάνανε την παρέμβαση τους προς εσας, έγκαιρα και δίκαια.
 
 Αξιότιμε κ.Πρωθυπουργέ,
 Οι άνθρωποι της αγοράς ,μέσω των Συλλογικών τους Οργάνων ,σας το αιτήσανε, και σας το ξαναζητάνε, παρότι ουσίας ο καταναλωτής καλείται να πληρώσει τον αυξημένο συντελεστή., και η αύξηση του συντελεστη στο 24% , εμας βαρύνει τους καταναλωτές.
 Εμείς, ως Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, που βιώνουμε καθημερινά πάνω από 10 χρονια τον φτωχοποιημένο Ελληνα καταναλωτή, που δεν έχει πρόσβαση στην αγορά, ευγενικά σας καλούμε ,χωρίς διαμαρτυρίες και πανό στην αγορά, να καταστήσετε Ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ 13% ,σε όλη την εστίαση, πλην αλκοολούχων ποτών. 
Διότι είναι αστείο να κάθεσαι  ως καταναλωτής σε εστιατόριο-ταβέρνα και η προσφερόμενη  μπριζόλα, να βρίσκεται στον συντελεστή 13% και η γκαζόζα στο 24%
 
 Αξιότιμε κ.Πρωθυπουργέ,
 
΄Επειτα από τα παραπάνω ,εμμένουμε στην υλοποίηση της παρέμβαση μας, για το καλό όλης της αλυσίδας, από παραγωγό, εμπορο , εστιάτορα κ.α μέχρι τον καταναλωτή, ένα καταναλωτή που και η έλλειψη ελαχίστων ευρώ , τον αποτρέπει από την αγορά ,που η παρουσία του είναι άκρως απαραίτητη. για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς ,καθώς είναι ο τρίτος πυλώνας αυτής. 
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ